Tyskland - mandag den 17. apr. 2017


Greudnitz

Tilbage

Jeg har i flere år været på jagt efter en bestemt mørk tjekkisk øl med navnet Master. Jeg havde et stille håb om, at vi kunne finde den, nu vi var kommet til Tjekkiet. Mine forhåbninger dalede hurtigt, da vi kunne se, at stort set alle butikker var lukket på grund af påsken. Vi kørte tilbage til Hrensko og fortsatte langs Elben længere ned i Tjekkiet. I byen Decin kunne vi konstatere at supermarkederne også var lukket, så vi opgav og kørte nordpå mod Tyskland igen.

Jeg lokkede Marie ud på en lille omvej, for jeg havde fundet en rigtig grænsebutik i Petrovice. Den var også lukket, selv om et skilt proklamerede, at butikken havde åbent 365 dage om året. Til gengæld var der også her en masse vietnamesere med deres forholdsvis primitive boder med de samme varer.

Tilbage i Tyskland gik Marie på påskepynte-jagt i nogle små byer mellem Dresden og Leipzig. Vi havde talt om at følge Elben på vejen nordpå. Men vi valgte at køre udenom Dresden og evt. trafikale problemer. Det gik fint med at følge Elben. Vi kunne næsten se den hele tiden. Men prisen for at gøre det på den måde er, at vi ikke kom særligt hurtigt nordpå igen. Det var en noget anden hastighed på de små veje i forhold til das Autobahn.

Hen under aften besluttede vi at gøre stop for natten og jeg gik i gang med at sondere omgivelserne omkring Elben på ruten foran os. På mobiltelefonen faldt jeg over en lille by Greudnitz. Fra byen så det ud til, at der førte en lille vej ned til Elben og ved flodbredden var der intet, så måske kunne vi køre derned og holde for natten. Vi tog chancen og det holdt stik. Vi havde den flotteste parkeringsplads med fri udsigt til Elben og ingen andre kom ned til floden, mens vi var der. Det er sådan nogle steder, man ønsker at finde, når man kører med camperen.

Vi brugte aftenen på at sidde og kigge ud over Elben og nyde freden. Vi talte om der var sejlads på denne del af Elben. Det blev dog først bekræftet midt om natten, da jeg vågnede og kiggede ud af forruden. Her kunne jeg se en stor flodpram komme sejlende forbi – ikke mange meter fra camperen.

1
2
3
4
5
6